media

Wielrenner Tom Boonen en Lore Van de Weyer steunen Pink Paws Pet Rescue al van bij het begin en zijn zeer lovend over de vereniging van Vanja Vandecasteele. "Pink Paws Pet Rescue is één van de goede doelen die we met veel plezier af en toe steunen", zegt het koppel. "We steunen de vereniging van Vanja in de vorm van spullen voor kansarme mensen of spullen voor de dieren die Vanja opvangt. Het gaat dan vooral om kleding, bruikbaar materiaal of dierenvoeding", legt Lore uit. "We weten dat er nog mensen zijn in de regio die via Vanja hun steentje proberen bij te dragen en dieren en mensen willen helpen. Dat is echt hartverwarmend!", vertellen Lore en Tom.

 

"Hopelijk zullen er na het lezen van dit artikel nog mensen zijn die hun steentje willen bijdragen, want dat verdienen de dieren bij Vanja en de kansarmen die ze steunt echt wel", besluit het koppel. (JOBG)

EX-ZAAKVOERSTER CARAT HELPT ARMEN EN VANGT DIEREN OP

 

Van dancingbazin tot weldoenster

 

Vanja Vandecasteele uit Tessenderlo, ook wel 'Tante Vanja' genoemd en de ex-uitbaatster van dancing Carat in Grobbendonk, zet zich al sinds een jaar in voor kansarmen, en voor dieren zonder een thuis. Daarvoor richtte ze de vereniging Pink Paws Pet Rescue op. "Het waren mijn eigen dieren die mij er weer bovenop geholpen hebben, want na het faillissement van mijn discotheek vijftien jaar geleden heb ik diep gezeten.

Nadat haar discotheek Carat aan de Liersesteenweg in Grobbendonk vijftien jaar geleden dicht moest omdat klanten meermaals op druggebruik betrapt waren, heeft ex-zaakvoerster Vanja Vandecasteele het enorm moeilijk gehad. Bovendien kreeg ze van het hof van beroep in Antwerpen, net zoals haar vader Eric, een voorwaardelijke celstraf van een jaar opgelegd. Vanja Vandecasteele staat er intussen weer helemaal. Een jaar geleden richtte Vanja de vereniging Pink Paws Pet Rescue op. "Met deze vereniging ben ik nu officieel een opvangmama voor katten en honden die geen baasje of eigenaar (meer) hebben. Het ging het afgelopen jaar om al zeker honderd poezen en meer dan dertig honden. Soms krijg ik vissen, vogels, cavia's of schildpadden binnen."

 

De dieren verblijven bij Vanja thuis in Tessenderlo en bij opvangmama's. Momenteel vangt Pink Paws Pet Rescue een twintig katten en vier honden op. "Soms krijg ik eens wat financiële steun via donaties, maar de grote kosten betaal ik allemaal zelf."

 

 

Gratis winkelen

Bovendien zet Vanja zich met haar vereniging in voor arme mensen. "Ik huur aan mijn huis drie garages en elke zaterdag en soms ook op zondag zet ik die garages open voor kansarmen. Zij mogen er gratis komen winkelen. In de winkel stal ik onder meer kledij, speelgoed, voedsel, snoep, keukenmateriaal en dierenvoeding uit. Dat krijg ik allemaal via giften. Zelfs bekende mensen zoals wielrenner Tom Boonen, komen geregeld goederen afgeven", vertelt Vanja.

 

Vanja maakte na het faillissement van de dancing zélf kennis met de andere kant van de medaille. "Ik zat na de sluiting van mijn discotheek en na een echtscheiding volledig aan de grond. Ik had zelfs geen euro meer om een flesje cola te kopen, zo erg was het. Op dat moment besef je dat je je trots moet laten vallen en dat je moet openstaan voor de hulp van anderen. Mensen in gelijkaardige situaties wil ik nu helpen", legt de vrouw uit. Met Sinterklaas gaat Vanja tweehonderd kindjes uit kansarme gezinnen een snoeppakketje schenken en met Nieuwjaar zorgt ze voor een warme maaltijd voor gezinnen die nergens terecht kunnen.

 

"Ondertussen noemt iedereen mij tante Vanja, omdat iedereen bij mij terecht kan. Vroeger was dat ook al zo. Ik stuurde klanten in mijn discotheek door naar een afkickkliniek, ik besprak de problemen met hun ouders, en ga zo maar door. Anderen helpen, heeft altijd in mij gezeten."

 

Wie zelf graag een donatie schenkt aan Pink Paws Pet Rescue of graag een hond of kat adopteert, kan terecht bij Vanja Vandecasteele: 0470/20.69.14. en vanja@pinkpaws-petrescue.be.